Ігри для вдосконалення рівноваги - Метод Козявкіна

Ігри для вдосконалення рівноваги

Порушення рівноваги часто зустрічається серед дітей з церебральними паралічами та іншими руховими розладами.

 

Для розвитку рівноваги використовуються спеціалізовані ігри, керування якими здійснюється за допомогою балансувальної дошки Nintendo Wii Balance Board. Вона має сенсори тиску у ніжках і визначає переміщення центру ваги тіла. Ця інформація і використовується для керування грою.

Залежно від рівня рухового розвитку та цілей реабілітації, пацієнт може грати в різних положеннях: стоячи самостійно чи з опорою, сидячи, або ж стоячи навколішки.

Керуючи діями персонажу, гравець рухається в різні сторони, таким чином вдосконалюючи свої рухи.

Iгри для консолі Nintendo Wii

Консоль Nintendo Wii суттєво змінила ігрову індустрію, запровадивши ігри, які керуються рухами тіла та кінцівок. Захоплюючі за сюжетом ігри можуть використовуватися як широкою аудиторією, так і пацієнтами з помірними порушеннями рухів та рівноваги.

В наших установах ми застосовуємо ігри WII Fit Plus, Wii Sports та Wii Sports Resort, які також заохочуємо використовувати вдома усім зацікавленим пацієнтам.

Ігри, йога, спорт,- можливості консолі різноманітні за складністю та наповненням і підходять для усієї сім’ї.

 
Науковий проєкт AbleGames

На даний момент наша команда продовжує розвивати ігри для вдосконалення рівноваги. Разом з партнерами з Норвегії, Іспанії та Ірландії зараз триває робота над проєктом AbleGames програми Горизонт 2020, метою якого є створення онлайн-сервісу з персоналізованими комп’ютерними іграми для дітей з ДЦП. Важливою особливістю цього сервісу буде можливість гри онлайн разом із однолітками.

За результатами наукового дослідження, проведеного нашою командою в рамках проекту за програмою Горизонт 2020, було опубліковано статтю англійською мовою під назвою “Персоналізовані ігри для вдосконалення рівноваги для дітей з церебральним паралічем: пілотне дослідження” (“Personalized balance games for children with cerebral palsy: A pilot study”) у міжнародному науковому журналі Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine.

Ознайомитись з нею можна за посиланням.